Ezek mennek velem...

Ezek a dolgok történnek itten velem Magyarország legszebb városában, ahová mégcsak autópálya sem vezet.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • ironpepe: Köszi szépen :)) Aranyos vagy, hogy írtál :) Talán valóban rászolgáltam(tunk) erre a boldogságra :... (2008.04.29. 17:14) És itt a vége..
  • hexe88: :):):) nagyon bájosak vagytok! a lehető legőszintébben grat nektek!nagyon örülök,hogy végre boldog... (2008.04.28. 21:12) És itt a vége..
  • _ironpepe: Köszönöm szépen a leckét, nem mintha eddig nem lettem volna tisztában vele. Amúgy pedig nem hinném... (2008.03.31. 18:16) Egy gondolat életünkről
  • Utolsó 20

HTML

Egy gondolat életünkről

2008.03.13. 04:02 | _ironpepe | 6 komment

Nem tudom miért vagyok itt. Nem tudom miért írom most ezeket a sorokat. Azt viszont pontosan tudom mi teszi boldoggá, avagy boldogtalanná ezt az időszakot, amit egyesek életnek hívnak. Ha tudományos szemmel nézzük, akkor ez nem más, mint egy élőlény azon korszaka, amíg a teste el tudja látni a létezéshez szükséges funkciókat. Mihelyst ez a dolog megszűnik, meghalunk. Az viszont már egy másik kérdés hogy akkor mi lesz velünk. De jelen pillanatban nem a tudományról akarok beszélni, hanem arról, hogy mi az ami jóvá/rosszá teszi a születés és a halál közi időszakot.
Sokan kutatják miért vagyunk itt a földön, mi értelme van az életnek. Természetes, hogy ez mindenkit érdekel valamilyen szinten, de mi lesz ha megtudjuk? Mi fog változni? Megtaláljuk azt a dolgot ami célból az emberiség létrejött. Boldogabbak leszünk tőle? Nem hinném. Igaz, sokan vallják, például a Krisna hívők, hogy a tudatlanságban élők nem boldogak. De én inkább vagyok a saját szememben boldog és tudatlan, mint mindent tudóan szerintük boldog. Számomra a boldogság nem valami felsőbb cél beteljesítését jelenti, hanem azt a furcsa érzést, amit annak hívnak, hogy boldogság. Nekem nincs különösebb életcélom, nem kell tökéletes karrier, nem kell tökéletes lelki béke, nem kell megszámlálhatatlan vagyon. Nekem egy valami kell, egy valamire vágyom: boldognak lenni. Mindenkinek mást jelent ez az érzés, mindenki más úton éri ezt el, de ha kicsit eltöprengünk rájövünk, hogy mindenkinek ez a célja. Most lehet hogy azt mondod, hogy ez nem helyénvaló, de gondolj csak bele. Neked van egy bizonyos célod, legyen az megszerezni egy diplomát. Sokat küzdesz érte, sokat tanulsz, készülsz, izgulsz, de ha a végén eléred, amit kitűztél magad elé, akkor te boldog vagy. Boldog vagy, mert teljesítetted a kitűzött célodat. Igaz, csak egy rövid időre. A boldogság soha nem tart örökké. De ha valamely célodat eléred, jön a következő, és ez így megy mindaddig, amíg el nem érkezett az időd. Persze túlzásokba nem szabad esni. Ha úgy éred el ezt a célt, hogy az út amit bejársz visszagondolva nem volt helyes, akkor eltöprengsz rajta, hogy „megérte ezt?”. És a boldogság hirtelen boldogtalansággá lesz, ami sokkal rosszabb annál, minthogy ne érted volna el a célod az általad helyesnek ítélt úton.
Töprengek rajta, vajon miért keressük mindig a boldogságot. Akármilyen szemléletből nézem, akárhányszor átgondolom, mindig egy valamire jutok a végén: az emberek életcélja boldognak lenni. De a boldogság nem csak egy egyszerű érzés, több annál. Sok minden lehet az okozója, sok minden elronthatja. Mindenkinek mást jelent. Valakinek karrier kell, valakinek tömérdek pénz, mert azt hiszik ettől igazán boldogak lesznek. De ez csak elégedettséghez vezet. Persze, szükség van erre az érzésre is, de ha csak elégedettek vagyunk nem biztos, sőt valószínű hogy, nem teljesen boldogok. Szükségünk van még egy másik érzésre is, amit sokan fontosabbnak tartanak a boldogságnál, ez pedig a szeretet. Annál nincs jobb érzés, mint amikor olyan emberek vesznek körbe, akik szeretnek: szülők, barátok, barátnő. Szeretet nélkül üres az életünk, csak vergődünk egyik napról a másikra. Ilyenkor több időnk van foglalkozni céljaink beteljesítésére (itt célok beteljesítés alatt materiális dolgokra gondolok, például pénz, karrier, stb.). De ha sikerül is elérni, amire vágyunk akkor sem leszünk boldogok. Ha nincs kivel megosztani az örömünket, akkor az egész értelmét veszti.
Tehát a boldogságunkhoz, mint életünk legfőbb céljához, 2 dolog szükséges: szeretet és céljaink beteljesítése. Amennyiben ez a 2 dolog egyszerre áll fent, akkor úgy érezzük, hogy „tökéletes” életünk van. És ez igaz is lehet, sőt valószínű hogy az. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem ennyi bőven elég, ahhoz, hogy olyan életem legyen, amilyent szerettem volna mindig is.
 Ezen sorok olvasása után sokan azt fogják mondani, hogy ekkora hülyeséget még életében nem hallott, de őszintén remélem, hogy lesznek olyanok is, akik ezt elfogadják, tudják, vagy esetleg elgondolkodnak rajta. Én túlságosan sokáig voltam egyedül ahhoz, hogy rájöjjek ezekre a dolgokra. Miután megtaláltam a helyemet a világban, megtaláltam a barátaimat, boldogabb lettem. Így van kikért élnem, van kikhez szólnom, ha épp rossz hangulatban vagyok, van akikkel megoszthatom örömömet , vannak akik megosztják velem örömüket, bánatukat, röviden: van akikre számíthatok, és ami talán még jobb, ők is számítanak rám jóban és rosszban. Ez az, ami az embert emberré teszi, az életet pedig olyanná, amelyre azt mondhatjuk: ’Bárcsak örökké tartana’
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ironpepe.blog.hu/api/trackback/id/tr39378786

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mcdas · http://kezdokrisnas.freeblog.hu/ 2008.03.26. 16:16:29

Szia Kedves Ironpepe!

Szóval amit mondasz az jó, de pont ez az ami miatt szenvedésben is részesülnünk kell...
Mi Krisnások inkább úgy próbálunk meg élni, hogy ne a test és a testel kapcsolatos dolgokból merítsünk örömet. Mert a test elmúlik, így elmúlik a boldogság is ami jönne belőle. De alélek az örökké létezik, sőt az az eredeti természete, hogy örökké boldog. De amíg az anyagi test-tudatban élünk, addig csak hajkurásszuk a boldogságot, de mindig mint valami lidércfény, csak el illanik.
Írtad a barátaidat, akikből most nagyörömet merítesz, de ez is csak egy darabig tart. Míg össze nem vesztek, vagy el nem szedik a nődet, vagy te az övükét, vagy meg nem halnak. Szóval ideiglenes.
Az örök boldogság az Isten társasága. Mert Isten a mi legjobb barátunk, hiszen minden vágyunkat teljesíti. Mindig velünk van, csak mi nem akarunk mindig vele lenni. Ezért vagyunk ebben a múlandó anyagi világban egy múlandó anyagi testben a múlandó boldogság kergetői.
Ha megvalósítod, hogy te egy lélek vagy, vagyis fölé emelkedsz a kettősségeknek, sötét-világos, hideg-meleg, stb, akkor elindulhatsz az úton, hogy megleld azt, amit valóban keresel. Az valóban örök boldogságot...
Szerintem... ;)

Gouranga!

_ironpepe 2008.03.26. 16:32:08

Üdv!

Hát elég rossz helyen próbálkoztál, egy ateistát akarsz meggyőzni arról, hogy ha majd meghalt jobb lesz. Én inkább hiszek az emberekben (nem mindegyikben, azokban, akik már letettek vmit az asztalra) és magmban, mint hogy higyjek abban, hogy ha meghaltam Isten társaságában fogok iszonyat mód boldog lenni. Én addig vagyok boldog/próbálok az lenni, amíg élek, utána meg meglátjuk mit hoz a sors, a kb 5% esélyt, hogy létezik felsőbb hatalom meg megkockáztatom.

ironpepe

u.i.: direkt van kis i-vel írva ;)

mcdas · http://kezdokrisnas.freeblog.hu/ 2008.03.29. 19:53:58

Gouranga Pepe!

Dehogy vagy te ateista... ;) Hiszen adtál 5%esélyt Istennek!
Csak így tovább, mert Ő viszont nagyon hisz benned...

Rádhe-Rádhe!

_ironpepe 2008.03.29. 21:46:33

ezt bírom bennetek, bármit mondok át tudjátok formálni és megpróbáljátok belémbeszélni azt, ami nem is vagyok..

Vegafood · http://vegafood.freeblog.hu/ 2008.03.31. 17:35:29

Gouranga kedves Pepe!

mcdas vagyok, bocs de nem bírok kilépni a másik felhasználóból...

Örülök, hogy bírod ezt bennünk... :)
Amúgy nem beszélek beléd semmit. Csak reagálok a szavaidra. Mert adsz rá lehetőséget. Te vagy az amit te mondasz, én meg az, amit én. Ezt hívják kommunikációnak. Nyilván valóan, ha egyikünk sem bukik ki, vagy sértődik meg azon, amit a másik mond, akkor tudunk fejlődni ezzel a beszélgetéssel mind a ketten...
De ha zavar, hogy írtam, csak töröld ki nyugodtan és szólj, soha többet nem kommentelek a blogodba... :)
Nem akartalak megbántani, bocsánatot kérek. ;)

Gouranga!

_ironpepe 2008.03.31. 18:16:32

Köszönöm szépen a leckét, nem mintha eddig nem lettem volna tisztában vele. Amúgy pedig nem hinném, hogy a szavaim nem tükrözték ellenszenvem, és ha ebből Neked nem esik le, hogy nem vágyom további kommunikációra, akkor bizony lehet, hogy komolyan el kéne gondolkoznod eme felvetésemen...
süti beállítások módosítása